Perlukan Bantuan? Customer Service melayani dan menjawab sebarang pertanyaan anda segera.
Home » Uncategorized » KAJIAN SAINTIFIK TENTANG MOLEKUL TERHADAP AIR DAN BACAAN AL QURAN

KAJIAN SAINTIFIK TENTANG MOLEKUL TERHADAP AIR DAN BACAAN AL QURAN

Ditulis pada: 5 May 2015 | Kategori: Uncategorized

KAJIAN SAINTIFIK TENTANG MOLEKUL TERHADAP AIR DAN BACAAN AL QURAN


Basmalah-Water-1

images (1)

Firman Allah Swt Dalam Surah Al Anbiya Ayat 30

Dan kami jadikan daripada air,tiap tiap yang hidup , mengapa mereka tidak mahu beriman ?

tetesan-air

Maha suci Allah yang telah mencipta mahkluk yang bernama air ini! Sesungguhnya ia adalah makhluk yang paling setia dan amat sekali peka dan menjalankan perintah Tuhannya! Di dalam Al-Quran ada menyatakan peratusan Hydrogen (air) ini adalah 72% dan bakinya tanah adalah hanya 28% sahaja.

Tubuh badan manusia adalah kunci kepada rahsia air ini. Rahsia manusia ada jaluran elektrik yang dinamakan AURA adalah kerana rahsia air ini juga! Lupakah kita sewaktu dalam kandungan perut ibu di dalam kandungan air semata-mata? Air diperakui oleh saintis sedunia sebagai alat perakam terbaik sekali kerana ketepatannya apabila disukat pada dasarnya. Air sebenarnya boleh merakam setiap gema getaran yang dihadirkan baik dari bunyi termasuk dengan kata-kata dan juga dari hanya niat kita (tanpa kata-kata). Itulah keistimewaan air yang kita sangka hanya untuk pembersihan semata-mata. Islam mendidik kita mengambil wuduk dengan air dengan niat, begitu juga dengan mandian dari hadas kecil ataupun besar yang harus di letakkan dengan niat. Tidakkah kita pernah terfikir air itu sedang merakam niat kita? Molekul air mempunyai struktur yang mudah. Namun begitu, struktur ini dapat menghasilkan tindak balas yang kompleks.

Air terdiri daripada satu atom oksigen dan dua atom hidrogen. Kajian saintifik di Jepun :

Penggunaan air sebagai bahan rawatan islam tidak boleh dipertikaikan lagi apabila terdapat suruhan dalam Al Quran dan As Sunnah . pada akhir zaman kini, kajian saintifik turut mengakui hujah daripada Al Quran dan As Sunnah melalui penemuan ajaib kajian Prof Dr Masaru Emoto dari Jepun terhadap molekul air . Beliau menerima gelaran Doctor Of Alternative Medicine Dari Open International University .

Hasil kajian Dr Masaru Emoto ini membawa manusia kepada akhlak islam yang sebenar walaupun beliau masih belum menerima hidayah islam tetapi mesej kajian yang ditemui oleh beliau mampu membuka minda manusia bahawa kebesaran keajaiban ciptaan ALLAH swt kepada air yang mempunyai hakikat nya dan kekuatan yang terdapat di dalam nya.

Kajian beliau menyatakan bahawa AIR ITU HIDUP !

Air mampu bertindak balas terhadap perilaku terhadapnya contohnya melalui kata kata , bacaan , tulisan , gambar , suara kuat , suara perlahan . akhirnya hasil daripada perilaku tersebut akan membentuk Kristal molekul air berbentuk heksagonal ( 6 segi ) sempurna kecantikannya atau sebaliknya . Bentuk molekul air seperti kecantikan kristal inilah yang mampu berperanan bagi merawat penyakit dalam tubuh badan seseorang .l

Maka jika sebaliknya, melalui kata kata kesat , bacaan , tulisan , gambar , ucapan yang teruk seperti “ Kamu Bodoh, Mati , Bunuh dansebagainya diperdengarkan kepada air termasuk lagu lagu yang melalaikan seperti ROCK dan sebagainya akhirnya hasil daripada perilaku dan persekitaran tersebut akan membentuk Kristal molekul air berbentuk yang sangat buruk dan menjijikan .

Kajian Ini amat memeranjat dunia kini apabila ia mengingatkan kembali apa yang telah lama diajarkan oleh Rasulullah ﷺ selama ini melalui cara adab menjalani kehidupan seperti adab sebelum makan dan minum , cara ruqyah  , membaca Ayat Al Quran kepada air dan kepada pesakit, cara percakapan yang baik dan larangan terhadap kata kata yang kotor dan sebagainya

Rujukan Buku Messages From Water Dan The True Power Of Water Oleh Masaru Emoto

images16_molekul_air

Cuba teliti gambar ini,jelas menunjukkan molekul air zam-zam ini berkilau sperti Kristal dan sangat menarik. Ini menunjukkan keistimewaan dan kelebihan yang terdapat pada air zam-zam ini. Molekul ini sangat menarik dan bercahaya.i25

Selain itu menurut Dr Emoto bahawa, kata-kata atau ucapan juga dapat mempengaruhi rupa bentuk molekul-molekul air. Molekul air berubah mengikut apa yang diucapkan oleh manusia. Profesor Jepun ini telah mengkaji struktur air yang diucapkan dengan beberapa perkataan seperti ‘arigato-khozaimas’, ‘Thank You’, ‘I am sorry’, ‘Go to the hell!’, lirik lagu Linkin Park, dan beberapa lagi termasuk alunan surah Yaasin. Selepas air didedahkan dengan perkataan yang dipilih, strukturnya dianalisa menggunakan mikroskop. Hasilnya air yang dianalisis menunjukkan struktur yang amat menarik. Perkataan yang sopan menghasilkan struktur air yang cantik, sejuk mata memandang dan lebih teratur. Sebaliknya imej air yang kotor dan menjijikkan terhasil apabila terdedah kepada perkataan biadab.

Jadi inilah hikmah kita di tuntut membaca bismillah dan doa ketika hendak makan atau minum, supaya kita mendapat keberkatan dari Allah. Molekul-molekul air ini akan mempengaruhi apa yang kita ucapkan.

Jadi kesimpulan yang dapat dibuat disini ialah Sekaligus kajian ini dapat menunjukkan bahawa air yang telah dibacakan Al Quran ( Kalam Allah Swt Yang Maha Agung , Doa Doa Penyembuhan ( kata kata yang baik dalam permohonan kepada ALLAH SWT ) mampu memberi kesan yang baik terhadap tubuh badan kita dan pesakit.

KAJIAN SAINTIFIK TENTANG MOLEKUL TERHADAP AIR DAN BACAAN AL QURAN | Nur-alhafiz.com.my

Tags:

Masih belum ada komen,jadi lah orang yang pertama! KAJIAN SAINTIFIK TENTANG MOLEKUL TERHADAP AIR DAN BACAAN AL QURAN

Postkan komen anda disini

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Artikel Blog Terbaru

CAHAYA ATAS CAHAYA

Ditulis pada: 24 June 2015

Sesiapa yang nak merasai suasana di Ka’abah dan merindui SAYYIDUNA MUHAMMAD SAW, sila buka satu persatu link dibawah ini. Sangat menarik. 1. http://t.co/2nR7badBOR 2. http://t.co/O9YCtLVLOI 3. http://t.co/v9xlileXg3 4. http://t.co/oXrRxuqJXP 5. http://goo.gl/j2BSF0 Boleh digerakkan ke atas-bawah, kanan-kiri, zoom. Siapa mahu berada... Baca selengkapnya »

KAJIAN SAINTIFIK TENTANG MOLEKUL TERHADAP AIR DAN BACAAN AL QURAN

Ditulis pada: 5 May 2015

KAJIAN SAINTIFIK TENTANG MOLEKUL TERHADAP AIR DAN BACAAN AL QURAN Firman Allah Swt Dalam Surah Al Anbiya Ayat 30 Dan kami jadikan daripada air,tiap tiap yang hidup , mengapa mereka tidak mahu beriman ? Maha suci Allah yang telah mencipta... Baca selengkapnya »

TANDA TANDA RUMAH, DIRI ADA GANGGUAN & CARA PENDINDING DALAM ISLAM

Ditulis pada: 5 May 2015

Apakah Tanda Ada Gangguan ? Rasa Sesak Nafas Bermula Maghrib Sehingga Subuh Kusut Fikiran Sakit Dibahagian Belakang Mengigau Di Waktu Tidur Menjerit , Ketawa , Menangis Ketika Tidur Rasa Tertindih Dengan Benda Yang Berat Sering Mimpi Yg Menakutkan Dan Berulang... Baca selengkapnya »

KELEBIHAN PRODUK PENYEMBUR NUR AL HAFIZ

Ditulis pada: 5 May 2015

Apakah khasiat Penyembur Nur Al Hafiz kami ? Wangian aromaterapi yang terdapat dalam penyembur ini dan digabungkan dengan bacaan Al Quran serta ruqyah Mendapat tindak balas yang baik terhadap para pengguna antaranya.. DIRI , AHLI KELUARGA DAN KEDIAMAN Antaranya Terasa... Baca selengkapnya »

PEMBORONG , STOKIS DAN PENGEDAR DIPERLUKAN DI SELURUH MALAYSIA, SABAH SARAWAK, BRUNEI DAN SINGAPORE . PENGAMAL PERUBATAN ISLAM DAN TRADISIONAL JUGA DIPERLUKAN