Perlukan Bantuan? Customer Service Rangkaian Wangian Aromaterapi Nur AlHafiz melayani dan menjawab sebarang pertanyaan anda segera.
Home » Uncategorized » Lebih 3 Juta Rakyat Malaysia Merupakan Pesakit Mental ? apa IKHTIARnya ?

Lebih 3 Juta Rakyat Malaysia Merupakan Pesakit Mental ? apa IKHTIARnya ?

Ditulis pada: 12 July 2015 | Kategori: Uncategorized

FAKTA !!!    Tahukah kita ?

Lebih 3 Juta Rakyat Malaysia Merupakan Pesakit Mental ?

images (22)  images (21) 1-daripada-9-rakyat-kita-sakit-mental

Kajian menunjukkan sebanyak 11.3 peratus atau tiga juta rakyat ini disahkan mengalami masalah penyakit mental. Sekiranya golongan ini tidak diberikan rawatan sempurna, adalah dikhuatiri lebih ramai lagi yang akan menjadi mangsa.

FAKTA !!!

Pakar Psikologi dari Pusat Perubatan Universiti Malaya, Dr Muhammad Muhsin Ahmad Zahari berkata, jika melihat kepada laporan Kajian Kesihatan Kebangsaan dan Morbiditi Ketiga pada 2006, 11 peratus rakyat Malaysia mengalami masalah mental.

“Ini bermakna kira-kira 2.6 juta daripada keseluruhan penduduk mengalami gangguan berkaitan psikologi dan jumlah ini agak ketara,” katanya yang juga merupakan Pensyarah Kanan Universiti Malaya dalam bidang ini.

Dr. Muhsin menasihatkan mereka yang mempunyai simptom gangguan mental agar mendapatkan rawatan awal supaya masalah tidak berlanjutan.

“Kebanyakan pesakit di Malaysia bertemu pakar selepas 24 bulan mengalami masalah. Berbanding di Amerika Syarikat, jika mereka tidak boleh tidur dalam masa tiga hari sahaja mereka terus bertemu doktor untuk mendapatkan nasihat,” katanya.

 Bagaimana cara BERKESAN membantu mengurangkan masalahTEKANAN MENTAL dan KEMURUNGAN ini dari terus meningkat.?

Ikhtiar lah dengan

NUR AL HAFIZ PENYEMBUR AROMATERAPI RUQYAH

” Dibuat khas untuk memudahkan masyarakat dengan ikhtiar Perubatan Islam “

Lebih 3 Juta Rakyat Malaysia Merupakan Pesakit Mental ? apa IKHTIARnya ? | Nur-alhafiz.com.my

Tags:

Masih belum ada komen,jadi lah orang yang pertama! Lebih 3 Juta Rakyat Malaysia Merupakan Pesakit Mental ? apa IKHTIARnya ?

Postkan komen anda disini

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikel Blog Terbaru

Lebih 3 Juta Rakyat Malaysia Merupakan Pesakit Mental ? apa IKHTIARnya ?

Ditulis pada: 12 July 2015

FAKTA !!!    Tahukah kita ? Lebih 3 Juta Rakyat Malaysia Merupakan Pesakit Mental ?   Kajian menunjukkan sebanyak 11.3 peratus atau tiga juta rakyat ini disahkan mengalami masalah penyakit mental. Sekiranya golongan ini tidak diberikan rawatan sempurna, adalah dikhuatiri lebih ramai... Baca selengkapnya »

CAHAYA ATAS CAHAYA

Ditulis pada: 24 June 2015

Sesiapa yang nak merasai suasana di Ka’abah dan merindui SAYYIDUNA MUHAMMAD SAW, sila buka satu persatu link dibawah ini. Sangat menarik. 1. http://t.co/2nR7badBOR 2. http://t.co/O9YCtLVLOI 3. http://t.co/v9xlileXg3 4. http://t.co/oXrRxuqJXP 5. http://goo.gl/j2BSF0 Boleh digerakkan ke atas-bawah, kanan-kiri, zoom. Siapa mahu berada... Baca selengkapnya »

KAJIAN SAINTIFIK TENTANG MOLEKUL TERHADAP AIR DAN BACAAN AL QURAN

Ditulis pada: 5 May 2015

KAJIAN SAINTIFIK TENTANG MOLEKUL TERHADAP AIR DAN BACAAN AL QURAN Firman Allah Swt Dalam Surah Al Anbiya Ayat 30 Dan kami jadikan daripada air,tiap tiap yang hidup , mengapa mereka tidak mahu beriman ? Maha suci Allah yang telah mencipta... Baca selengkapnya »

TANDA TANDA RUMAH, DIRI ADA GANGGUAN & CARA PENDINDING DALAM ISLAM

Ditulis pada: 5 May 2015

Apakah Tanda Ada Gangguan ? Rasa Sesak Nafas Bermula Maghrib Sehingga Subuh Kusut Fikiran Sakit Dibahagian Belakang Mengigau Di Waktu Tidur Menjerit , Ketawa , Menangis Ketika Tidur Rasa Tertindih Dengan Benda Yang Berat Sering Mimpi Yg Menakutkan Dan Berulang... Baca selengkapnya »

KELEBIHAN PRODUK PENYEMBUR NUR AL HAFIZ

Ditulis pada: 5 May 2015

Apakah khasiat Penyembur Nur Al Hafiz kami ? Wangian aromaterapi yang terdapat dalam penyembur ini dan digabungkan dengan bacaan Al Quran serta ruqyah Mendapat tindak balas yang baik terhadap para pengguna antaranya.. DIRI , AHLI KELUARGA DAN KEDIAMAN Antaranya Terasa... Baca selengkapnya »

PEMBORONG , STOKIS DAN PENGEDAR DIPERLUKAN PENGAMAL PERUBATAN ISLAM DAN TRADISIONAL JUGA DIPERLUKAN