Perlukan Bantuan? Customer Service nur-alhafiz.com.my melayani dan menjawab sebarang pertanyaan anda segera.
Home » » TANDA TANDA RUMAH, DIRI ADA GANGGUAN & CARA PENDINDING DALAM ISLAM

TANDA TANDA RUMAH, DIRI ADA GANGGUAN & CARA PENDINDING DALAM ISLAM

Ditulis pada: 5 May 2015 | Kategori:

Apakah Tanda Ada Gangguan ?

 • Rasa Sesak Nafas Bermula Maghrib Sehingga Subuh
 • bipolar-gangguan-jiwa
 • Kusut Fikiran
 • Sakit Dibahagian Belakang
 • Mengigau Di Waktu Tidur
 • Menjerit , Ketawa , Menangis Ketika Tidur
 • Rasa Tertindih Dengan Benda Yang Berat
 • Sering Mimpi Yg Menakutkan Dan Berulang Ulang
 • Mimpi Yang Memenatkan Seolah Olah Betul Yang Berlaku
 • Terdengar Suara Suara Yang Aneh , Spt Berjalan2 Atas Loteng , Guli , Buka Paip Tandas Dan Sebagainya.
 • Terserempak Dengan Kelibat Lembaga Di Dalam Atau Di Luar Rumah
 • Rumah_kedah
 • Terdengar Suara Anjing Yang Sayu Sayup Luar Biasa
 • Terjumpa Binatang2 Yang Ganjil Dengan Banyak Di Dalam Rumah .Spt Lalat Hijau,Ulat Bulu,Belalang,Langau Dll
 • Berbau Busuk Spt Darah,Longkagkang Dll
 • Terasa Ada Makhluk Seolah Olah Memperhatikan Gerak Geri Kita
 • Badan Rasa Tidak Selesa , Di Tengkuk , Sakit Kepala , Apabila Berada Di Tempat Tertentu Dalam Rumah Atau Pejabat
 • Badan Terasa Tidak Selesa Dan Disahkan Normal Tetapi Tidak Normal
 • Suka Bersendirian
 • mengatasi-gangguan-mental
 • Bisikan Di Telinga
 • Tertahan Drpd Menyebut Nama Allah , Menyebabkan Tidak Boleh Membaca Al Quran Dan Solat
 • Sering Mengantuk
 • Runsing Dan Tekanan Yang Serius
 • Sering Seram Bersendirian
 • Pelajar / Tempat Yang Kena Histeria
 • Sukar Tidur Malam
 • Terjaga Ditengah2 Malam

*Petanda Ini Adalah diambil Daripada Petikan Kitab Fadhilat Ayat Kursi Untuk Mengatasi Sihir Karangan Datuk Dr Harun Din Dan Dr Amran Kasimin


 

CARA PEMAGAR DIRI , KELUARGA DAN KEDIAMAN

DARI ANCAMAN SIHIR MENGIKUT ISLAM

dscn7408

 

Berpandukan Al Quran , Hadis Dan Kaedah Ulama bagi ikhtiar menghalang , mencegah dan mempertahankan diri , keluarga dan harta benda agar tidak dicerobohi oleh kejahatan manusia dan makhluk halus

PEMAGAR PERTAMA : MAKAN TAMAR AJWAH DAN TAMAR MADINAH

Amalkan memakan tamar (kurma) Ajwah dan kalau mampu makanlah sekali dengan Tamar Madinah. Hal ini sangat-sangatlah disuruh dan andaikata tidak mendapati kedua-dua jenis tamar tersebut, makanlah apa-apa jenis tamar yang ada supaya menepati sabda Rasulullah yang berbunyi:

Ertinya: “Barangsiapa Yang Memakan Tujuh Biji Tamar Ajwah, Dia Tidak Akan Mendapat Sebarang Kemudaratan Racun Atau Sihir Yang Terkena Pada Hari Itu”. Riwayat Al Bukhari.

 

PEMAGAR KE 2 : BERWUDUK SEBELUM TIDUR

Sihir sama sekali tidak akan memberi sebarang kesan terhadap seseorang muslim yang mempunyai wuduk. Kerana setiap muslim yang berwuduk akan sentiasa dikawal ketat oleh para Malaikat sebagaimana diperintahkan oleh Allah S.W.T kepada mereka.

Sabda Rasulullah :

Ertinya: Sucikanlah Jasad-Jasad Ini Mudah-Mudahan Allah Akan Menyucikan Kalian. Kerana Sesungguhnya, Tiada Seorang Pun Dari Mereka Yang Bersuci Terlebih Dahulu Sebelum Tidur, Melainkan Ada Bersamanya Seorang Malaikat. Malaikat Tersebut Tidak Akan Pernah Terlalai Walaupun Sedetik Untuk Mengucapkan Doa:

“Ya Allah, Ampunilah Dosa Hambamu Ini Kerana Dia Telah Tidur Dalam Keadaan Bersuci””. Riwayat At Tabraaniy dengan sanad yang baik.

 

PEMAGAR KE 3 : MENGAMBIL BERAT TENTANG SOLAT BERJEMAAH

Mengambil berat tentang solat berjemaah akan menjadikan seseorang muslim itu bebas dan aman dari gangguan syaitan. Adapun bersikap sambil lewa terhadap tugas tersebut menyebabkan syaitan akan mengambil peluang dengan mendampingi mereka. Apabila selalu berdampingan, lama kelamaan ia akan Berjaya merasuk, menyihir atau apa-apa kejahatan lain lagi yang mampu diperlakukan.

Abu Hurairah r.a telah meriwayatkan bahawa Rasulullah telah bersabda:

Ertinya: Mana-Mana Kampung Mahupun Kawasan-Kawasan Hulu Yang Tidak Mendirikan Solat Berjemaah Meskipun Penduduknya Cuma Tiga Orang, Nescaya Akan Didampingi Oleh Syaitan.

Oleh Itu, Hendaklah Dirikan Solat Berjemaah. Sesungguhnya Serigala Akan Memakan Kambing-Kambing Yang Menyendiri Dari Puaknya”. Riwayat Abu Daud dengan sanad yang baik.

 

PEMAGAR KE 4 : MENDIRIKAN SOLAT TAHAJJUD

Salah satu cara lain lagi untuk memagarkan diri dari sihir, hendaklah bangun mengerjakan solat malam dan janganlah mempermudah-mudahkannya. Sifat mempermudah-mudahkan untuk bangun bersolat malam boleh memberi ruang kepada syaitan untuk menguasai dirinya. Apabila syaitan telah mampu menguasai diri seseorang, maka dirinya tak ubah bagaikan bumi yang ketandusan, lantaran kesan tindakbalas hasil perlakuan syaitan tersebut.

Ibnu Mas’ud r.a telah berkata:

Rasulullah pernah diberitahu tentang perihal seorang lelaki yang tidur hingga ke subuh dengan tidak mengerjakan solat malam, maka Rasulullah pun bersabda:

Ertinya: “Sesungguhnya syaitan telah kencing di dalam telinganya”. Riwayat al Bukhari dan Muslim.

 

PEMAGAR KE 5 : MEMBACA DOA PERLIDUNGAN KETIKA MASUK TANDAS

Tandas adalah tempat kotor dan rumah bagi syaitan. Oleh itu ia akan cuba sedaya upaya menggunakan kesempatan yang ada untuk menguasai seseorang muslim setiap kali dia masuk ke dalamnya. Salah seorang mangsa sihir telah memberitahu kepada saya bahawa dia pernah memasuki tandas dengan tidak tidak membaca doa perlindungan. Seketika kemudian dia telah dirasuk oleh syaitan. Akan tetapi Alhamdulillah, dengan izin Allah saya dapat menghalau dan menyuruh syaitan itu keluar dari jasad si mangsa.

Saya pernah diberitahu oleh seekor jin katanya:

Sesungguhnya Allah S.W.T telah memberikan kepada kamu satu senjata tajam yang mampu kamu pergunakannya untuk menentang kami tetapi aku harap kau jangan lah gunakannya untuk kami.

Saya kemudian bertanya apakah yang dimaksudkan dengan senjata tajam tersebut, lalu ia menjawab: zikir-zikir yang diajar oleh nabi.

Rasulullah apabila mahu memasuki tandas, baginda akan membaca doa perlindungan dengan berkata:

TS

Ertinya: “Dengan nama Allah. Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung denganmu dari sebarang kekotoran dan gangguan syaitan”. Riwayat al Bukhari dan Muslim.

Maksudnya berlindung dari gangguan syaitan-syaitan baik syaitan jantan atau betina.

 

PEMAGAR KE 6 : PERLINDUNGAN KETIKA HENDAK MENGERJAKAN SOLAT.

Jubair ibnu Mu’tim r.a pernah mendengar Rasulullah menyebut zikir berbunyi:

 

sebanyak tiga kali, kemudian menyebut:

 

PEMAGAR KE 7 : MEMAGAR ISTERI SELEPAS SELESAI AKAD NIKAH.

Selepas majlis akad nikah, kemudian tibalah pula malam pengantin, sebelum memulan adab-adab berpengantin yang lain, hendaklah suami meletakkan tangan kanannya di atas ubun-ubun kepala isterinya sambil berdoa:

Ertinya: “Ya Allah, aku memohon kepadamu kebaikannya dan kebaikan yang telah engkau selubungi keatasnya, dan aku berlindung dari keburukannya dan keburukan yang telah engkau selubungi keatasnya.

Ya Allah berkatilah isteriku ini ke atasku dan lindungilah dirinya dari segala keburukan perbuatan orang-orang yang dengki, dari perbuatan tukang sihir apabila dia telah melakukan sihir dan dari perbuatan orang-orang yang suka melakukan tipu daya” Riwayat Abu Daud

PEMAGAR KE 8 : MENDAHULUKAN KEHIDUPAN BERUMAHTANGGA DENGAN BERSOLAT

Abdullah ibnu Mas’ud r.a telah berkata:

“Apabila seseorang kamu telah mendampingi isterinya (yakni pada malam pengantin) maka suruhlah dia ikut serta bersolat sunat dua rakaat di belakangmu. Selepas itu berdoalah dengan menyebut:

Ertinya: “Ya Allah! Berkatilah Aku Dan Isteriku Serta Ahli Keluargaku. Ya Allah! Satukanlah Kami Suami Isteri Dengan Sebaik-Baiknya Sekiranya Catuan Yang Engkau Jadikan Ini Benar-Benar Memberi Kebaikan, Pisahkanlah Di Antara Kami Sekiranya Perpisahan Yang Engkau Jadikan Itu Benar-Benar Menuju Ke Jalan Kebahagiaan”. Riwayat At Tabraaniy

 

Pemagar Ke 9 : Memagar Diri Ketika Memulakan Aktiviti Persetubuhan.

Abdullah ibnu Abbas r.a telah meriwayatkan bahawa Rasulullah telah bersabda:

Ertinya: “Sekiranya salah Seorang Di Antara Kamu Ingin Mendatangi (Menyetubuhi) Isterinya, Maka Hendaklah Dia Membaca Doa Ini:doa-untuk-memulakan-jimak

 

PEMAGAR KE 10 :

“Hendaklah berwuduk sebelum tidur, kemudian bacalah ayat-ayat al kursi kemudian berzikirlah kepada ALLAH sehingga terlelap”.

02-AyatulKursi

Dalam satu hadis sahih telah menceritakan bahawa syaitan telah berkata kepada Abu Hurairah: Barangsiapa yang membaca ayat-ayat al Kursiy sebelum tidur, dirinya sentiasa di dalam peliharaan Allah manakala syaitan sekali-kali tidak mampu mendekatinya sehinggalah ke waktu pagi. Rasulullah telah bersetuju dengan cerita Abu Hurairah tersebut sambil berkata:

Ertinya: “ia telah bercakap benar kepada engkau, walhal ia sendiri sememangnya penipu:. Riwayat al Bukhari.

 

PEMAGAR KE 11 :

Bacalah ayat-ayat di bawah pada tiap-tiap hari selepas solat maghrib:

 • Surah al Baqarah dari ayat 1 hingga ayat 5.
 • Selepas itu bacalah ayat-ayat al Kursiy dengan ditambah dua ayat lagi selepasnya (yakni ayat 256 dan 257 surah al Baqarah).
 • Selepas itu bacalah tiga ayat terakhir surah al Baqarah. Riwayat ad Daarimiy dari Ibnu Mas’uud.

insyaAllah akan terlepaslah dari sebarang gangguan jin dan sihir, dari malam itu ke subuh.

 

Pemagar Ke 12 : Bacalah Zikir Ini Sebanyak Seratus Kali Pada Selepas Subuh Pada Tiap-Tiap Hari Iaitu:

Dalam sebuah hadis sahih ada meriwayatkan bahawa Rasulullah telah bersabda:

209

Ertinya: zikir ini menyamai sepuluh orang pengawal, sesiapa yang menyebut zikir ini akan dituliskan baginya seratus kebaikan kemudian dihapuskan seratus kejahatan dan ia berperanan sebagai perisai melawan syaitan sepanjang hari itu.

Tidak seorang pun yang mampu menandingi kelebihan orang yang menyebut zikir ini melainkan sekiranya orang itu benar-benar beramal dengan amalan-amalan yang banyak”. Riwayat al Bukhari.

 

PEMAGAR KE 13 :

hendaklah membaca doa ini sebelum masuk masjid:

MS

Dalam satu riwayat sahih ada menyebut:

Ertinya: Barangsiapa Yang Menyebut Doa Tersebut, Maka Syaitan Akan Mengeluh: Terlepas Aku Untuk Menggodanya Sepanjang Hari Ini”. Riwayat Abu Daud

 

PEMAGAR KE 14:

Hendaklah menyebut doa ini baik waktu pagi dan waktu petang sebanyak tiga kali:

1743747_438911432910230_502711337_n

Hadis riwayat Tirmiziy dan katanya: Hadis hasan gharib sahih.

 

Pemagar Ke 15 :

Hendaklah selalu menyebut doa ini ketika keluar dari rumah:

doa keluar rumah

Sekiranya anda berkata demikian nescaya syaitan akan berkata kepada anda: engkau telah Berjaya menyelamatkan dirimu dari godaan syaitan.

Selanjutnya ia akan berkata kepada syaitan lain: Bagaimana Dengan Hasil Kau? Adapun Awal-Awal Lagi Lelaki Itu Telah Menyelamatkan Diri Dengan Ilmu Pendindingnya. Riwayat Abu Daud dan Tarmiziy hadis hasan sahih.

 

 • Rujukan Kitab Kitab Sihir Dan Guna Guna Cara Mencegahnya Dan Merawat Cara Islam Dan Senjata Tajam Untuk Menangkis Sihir Dan Ilmu Hitam Karangan Syeikh Wahid Abdul Salam Bali

 

TANDA TANDA RUMAH, DIRI ADA GANGGUAN & CARA PENDINDING DALAM ISLAM | nur-alhafiz.com.my

Tags:

34 komen for TANDA TANDA RUMAH, DIRI ADA GANGGUAN & CARA PENDINDING DALAM ISLAM

 • lynn says:

  Apakah tujuan seorang membaca ayat 3kul dan menghembus nafas dari hujung rambut hingga ke hujung kaki isteri

  • nur-alhafiz says:

   salam puan, itu adalah amalan yang diajar oleh Sayyiduna Muhammad Rasulullah saw kepada kita untuk pendinding diri drpd gangguan kejahatan jin,syaitan dll. dibuat sebelum tidur. terima ksih

   • Mohd Faizal says:

    Assalamualaikum…ada x zikir asma hul husna yg blh kita guna sebagai pendinding dr sihir dan gangguan…?

    • nur-alhafiz says:

     WSALAM TUAN..Boleh amalkan keseluruhan nama2 ALLAH itu untuk niat pendinding diri dan keluarga

 • aziq says:

  Asslm,sye prnh trkena gangguan sperti sawan..tpi bile ke hospital doc kte x de pape just darah x lncr…adkh itu gngguan oleh syaitan.mhon pnjlsn

  • nur-alhafiz says:

   waalaikumusalam..amalkan minum minyak zaiton dan pati delima serta amalkan bacaan manzil dan boleh buat mandian BEDARA kami http://nur-alhafiz.com.my/nur-al-hafiz-penyembur-aromaterapi-ruqyah-khas-daun-bidara.html mengikut kaedah yang diberikan..amalkan selalu insyaAllah..
   buat mandian 2x sehari insyaallah

  • nur-alhafiz says:

   Wsalam..mandikan dengan penyembur bedara NUR ALHAFIZ DAN GUNA DEPURUT NUR ALHAFIZ bgai Kaedah Memagar Rumah :

   1. Bersihkan Rumah Dari Tangkal , Azimat Atau Pendinding yang Menyalahi Syariat.

   2. Sediakan 1 Baldi Air Garam Kasar jika ada. Masukkan sekali dalam air. boleh tambah dengan penyembur DEPURUT NUR ALHAFIZ

   3. Azankan 4 penjuru rumah, sebelum itu Bukak tingkap dan Pintu. Jika tidak mampu cukup
   Azan di tengah rumah.

   4. Bacaan didalam Air ruqyah seperti SPRAY NUR AL HAFIZ
   * Surah Al Fatihah 1x
   * Ayat Kursi 1x
   * Al Baqarah 1 – 5 , 102
   * 3 Qul
   * Selawat 7x

   5. Spray NUR AL HAFIZ atau renjiskan disekelilkng rumah bermula dari pintu Depan. Lawan arah jam. Maksudnya ikut arah Ka’abah

 • Zura says:

  Assalamualaikum…ada x doa supaya suami melupakan perempuan yg sering mengganggunya? Suami mengadu sering teringat kn perempuan itu wlnpn x penh berjumpa hanya berhubung melalui telefon..dikuatiri telah di diguna2 kn dr jauh

 • Noreen says:

  Assalammualaikum.. saya baru saja berpindah ke rumah baru.. tuan yg lama ada memberitahu saya rumah tu ada gangguan.. seperti bunyi-bunyian bola atau guli… kereta kontrol bergerak sendiri.. saya dah beberapa hari tinggal di rumah tu tp Alhamdulillah xde apa2 yg pelik berlaku walaupun saya berjaga hg pukul 2pg kerana sibuk mengemas rumah ngan brg2 yg bersepah.. maklum la baru pindah.. kaa tuan rumah, mereka pernah panggil ustaz2 dr Darul Syifa’ utk menghilangkn gangguan tersebut.. saya xpasti plak selepas itu masih ada gangguan atau tidak..
  Soalan saya.. macammana saya nak memagar rumah tu sendiri.. utk pengetahuan, sudah menjd kebiasaan saya memsg ayat ruqyah atau surah Al-Baqarah seblm tidur dibiarkn berkumandangan hg ke subuh esoknya.

  • nur-alhafiz says:

   Wsalam..mandikan dengan penyembur bedara NUR ALHAFIZ DAN GUNA DEPURUT NUR ALHAFIZ bgai Kaedah Memagar Rumah :

   1. Bersihkan Rumah Dari Tangkal , Azimat Atau Pendinding yang Menyalahi Syariat.

   2. Sediakan 1 Baldi Air Garam Kasar jika ada. Masukkan sekali dalam air. boleh tambah dengan penyembur DEPURUT NUR ALHAFIZ

   3. Azankan 4 penjuru rumah, sebelum itu Bukak tingkap dan Pintu. Jika tidak mampu cukup
   Azan di tengah rumah.

   4. Bacaan didalam Air ruqyah seperti SPRAY NUR AL HAFIZ
   * Surah Al Fatihah 1x
   * Ayat Kursi 1x
   * Al Baqarah 1 – 5 , 102
   * 3 Qul
   * Selawat 7x

   5. Spray NUR AL HAFIZ atau renjiskan disekelilkng rumah bermula dari pintu Depan. Lawan arah jam. Maksudnya ikut arah Ka’abah

 • Suyana says:

  Assalamualaikum,anak lelaki sy b’umur 9 bln sering menangis pd waktu mlm..dr kcik smpai skrg skjp 0k skjp jd blk..da bnyk kali b’ubat dan pnh jgk b’jmpe ustaz daru syifa’..ada x amalan dan jgk doa2 yg boleh sy amalkan sbg pendinding diri utk anak dan jgk dri sndri,rumah serta kluarga?
  Mohon bantu saya :(..trima kasih

  • nur-alhafiz says:

   Wsalam..mandikan dengan penyembur bedara NUR ALHAFIZ DAN GUNA DEPURUT NUR ALHAFIZ bgai Kaedah Memagar Rumah :

   1. Bersihkan Rumah Dari Tangkal , Azimat Atau Pendinding yang Menyalahi Syariat.

   2. Sediakan 1 Baldi Air Garam Kasar jika ada. Masukkan sekali dalam air. boleh tambah dengan penyembur DEPURUT NUR ALHAFIZ

   3. Azankan 4 penjuru rumah, sebelum itu Bukak tingkap dan Pintu. Jika tidak mampu cukup
   Azan di tengah rumah.

   4. Bacaan didalam Air ruqyah seperti SPRAY NUR AL HAFIZ
   * Surah Al Fatihah 1x
   * Ayat Kursi 1x
   * Al Baqarah 1 – 5 , 102
   * 3 Qul
   * Selawat 7x

   5. Spray NUR AL HAFIZ atau renjiskan disekelilkng rumah bermula dari pintu Depan. Lawan arah jam. Maksudnya ikut arah Ka’abah

 • Amelia says:

  Baru2 ni sy diganggu oleh sihir pemisah dr pelbagai org… membuatkan sy malas nak bekerja.. malas nak pergi keje.. asyik fikir suami buat curang… yg diberitahu oleh org yg terdekat.. sy nak jumpa prg berubat tapi sy takut salah jumpa.. sy takut jika sy terjumpa bomoh… sy takut pd syirik pd Allah… boleh tak tlg sy…

  • nur-alhafiz says:

   Wsalam..mandikan dengan penyembur bedara NUR ALHAFIZ DAN GUNA DEPURUT NUR ALHAFIZ bgai Kaedah Memagar Rumah :

   1. Bersihkan Rumah Dari Tangkal , Azimat Atau Pendinding yang Menyalahi Syariat.

   2. Sediakan 1 Baldi Air Garam Kasar jika ada. Masukkan sekali dalam air. boleh tambah dengan penyembur DEPURUT NUR ALHAFIZ

   3. Azankan 4 penjuru rumah, sebelum itu Bukak tingkap dan Pintu. Jika tidak mampu cukup
   Azan di tengah rumah.

   4. Bacaan didalam Air ruqyah seperti SPRAY NUR AL HAFIZ
   * Surah Al Fatihah 1x
   * Ayat Kursi 1x
   * Al Baqarah 1 – 5 , 102
   * 3 Qul
   * Selawat 7x

   5. Spray NUR AL HAFIZ atau renjiskan disekelilkng rumah bermula dari pintu Depan. Lawan arah jam. Maksudnya ikut arah Ka’abah

 • Azura says:

  Suami saya jatuh sakit hampir 3 bulan..bermula dari denggi..kemudian shoulder frozen…yg merunsing kan saya baru baru ni dia sakit belakang ..bukan pinggang ..sakit atas belah kanan…da bawa gi hospital doktor kata takde apa cuma muscle pain..masalah dia kena serang selalu lePs maghrib hingga subuh..bila kena serang sakit sgt ..sampai membawa ke perut..bila siang dia ok sikit..mohon penjelasan..adakah dia kena sihir..

  • nur-alhafiz says:

   IKHTIARKAN DENGAN MANDIAN BEDARA NUR AL HAFIZ INSYAALLAH

  • zatul says:

   masalah sama dengan suami saya. cuma yg beza dia sakit betis ke kaki. apa cara puan buat ye. boleh share tak. terima kasih

   • nur-alhafiz says:

    Waalaikumusalam Tuan/Puan
     Marilah kita berikhtiar dengan cara Mandian kaedah Nur Al Hafiz iaitu
     1 BALDI AIR , tuangkan DEPURUT / BEDARA Nur AlHafiz ( ikut sukatan masing2 tapi jangan terlalu cair dan + 1/2 kilo ais batu
     Niat dan doa sebelum mandi
     Mandi lepas asar atau sebelum mghrib
     7 hari berturut2 atau berterusan

    Oleh itu kami galakan belian sekotak ( dapat diskaun 20% lagi ) untuk kegunaan seisi keluarga
    ADMIN NUR ALHAFIZ

 • Ummi sofia says:

  Assalamualaikum..
  Ustaz,
  Saya terkena sihir pemisah hingga menyebabkan sy mengalami kemurungan teruk semasa hamil anak kedua dan sgt hampir untuk bercerai dengan suami.rumah yg kami diami mempunyai terlalu banyak gangguan dan hampir kesemua tanda2 diatas berlaku kepada kami.kami usahakan berubat dgn beberapa org ustaz alhamdulillah rumahtangga kembali harmoni cuma rumah kami itu tidak lagi boleh didiami.kami masih diganggu dgn pelbagai kejadian aneh walaupun sudah beberapa kali di’pulihkan’ oleh ustaz2 tersebut.kami diberitahu rumah kami kini didiami jin2 yg mempunyai tuan dan kawasan tapak rumah itu juga bermasalah.bolehkah ustaz bantu kami?

  • nur-alhafiz says:

   Wsalam..mandikan dengan penyembur bedara NUR ALHAFIZ DAN GUNA DEPURUT NUR ALHAFIZ bgai Kaedah Memagar Rumah :

   1. Bersihkan Rumah Dari Tangkal , Azimat Atau Pendinding yang Menyalahi Syariat.

   2. Sediakan 1 Baldi Air Garam Kasar jika ada. Masukkan sekali dalam air. boleh tambah dengan penyembur DEPURUT NUR ALHAFIZ

   3. Azankan 4 penjuru rumah, sebelum itu Bukak tingkap dan Pintu. Jika tidak mampu cukup
   Azan di tengah rumah.

   4. Bacaan didalam Air ruqyah seperti SPRAY NUR AL HAFIZ
   * Surah Al Fatihah 1x
   * Ayat Kursi 1x
   * Al Baqarah 1 – 5 , 102
   * 3 Qul
   * Selawat 7x

   5. Spray NUR AL HAFIZ atau renjiskan disekelilkng rumah bermula dari pintu Depan. Lawan arah jam. Maksudnya ikut arah Ka’abah

 • Adyla says:

  Assalamualaikum ustaz, adk sy terkena buatan org. Papa sy Ada mandikan dgn ayat2 Alquran, selepas d mandikan adk sya telah menyebut nama Org yg telah menghantar sihir. Selepas sorg ustaz beri minum air penawar pd adk sy,adk sy telah muntah dan berasa lega.tp adk sy beritahu,dia masi Teresa ada sihir yg tsisah sbb Bila mendengar alunan alquran tubuhnya menggigil. Dan adk sy beritahu Org yg mhantar sihir juga Sgt marah pd sya kerna sy berusaha mencari penawar utk dia.Apa yg patut dilakukan utk menyingkirkan sihir itu sepenuhnya Dr diri adk sy? Dan pd diri sy,apa yg patut sy lakukan ustaz?

  • nur-alhafiz says:

   Wsalam..mandikan dengan penyembur bedara NUR ALHAFIZ DAN Kaedah Memagar Rumah :

   1. Bersihkan Rumah Dari Tangkal , Azimat Atau Pendinding yang Menyalahi Syariat.

   2. Sediakan 1 Baldi Air Garam Kasar jika ada. Masukkan sekali dalam air.

   3. Azankan 4 penjuru rumah, sebelum itu Bukak tingkap dan Pintu. Jika tidak mampu cukup
   Azan di tengah rumah.

   4. Bacaan didalam Air ruqyah seperti SPRAY NUR AL HAFIZ
   * Surah Al Fatihah 1x
   * Ayat Kursi 1x
   * Al Baqarah 1 – 5 , 102
   * 3 Qul
   * Selawat 7x

   5. Spray NUR AL HAFIZ atau renjiskan disekelilkng rumah bermula dari pintu Depan. Lawan arah jam. Maksudnya ikut arah Ka’abah

 • S.a.m says:

  Sy ni dh sakit lama, badan sy smua tak selesa, dr kepala, muka, dn seluruh tubuh, badan sy jd tak betul keadaannya… kat tulang mata sy sakit, makin lama makin ke dalam tulang mata sy tu, ada penah berubat kt darussyifa..ustaz kata mmg ada gangguan, sy buntu sgt, dh bertahun tahun berubat, keadaan sy belum betul2 pulih sperti sediakala, ape yg perlu sy buat, sy runsing, sedih, dn tak selesa sgt2

  • nur-alhafiz says:

   Kaedah Memagar Rumah :

   1. Bersihkan Rumah Dari Tangkal , Azimat Atau Pendinding yang Menyalahi Syariat.

   2. Sediakan 1 Baldi Air Garam Kasar jika ada. Masukkan sekali dalam air.

   3. Azankan 4 penjuru rumah, sebelum itu Bukak tingkap dan Pintu. Jika tidak mampu cukup
   Azan di tengah rumah.

   4. Bacaan didalam Air ruqyah seperti SPRAY NUR AL HAFIZ
   * Surah Al Fatihah 1x
   * Ayat Kursi 1x
   * Al Baqarah 1 – 5 , 102
   * 3 Qul
   * Selawat 7x

   5. Spray NUR AL HAFIZ atau renjiskan disekelilkng rumah bermula dari pintu Depan. Lawan arah jam. Maksudnya ikut arah Ka’abah

  • nur-alhafiz says:

   Waalaikumusalam Tuan/Puan
    Marilah kita berikhtiar dengan cara Mandian kaedah Nur Al Hafiz iaitu
    1 BALDI AIR , tuangkan DEPURUT / BEDARA Nur AlHafiz ( ikut sukatan masing2 tapi jangan terlalu cair dan + 1/2 kilo ais batu
    Niat dan doa sebelum mandi
    Mandi lepas asar atau sebelum mghrib
    7 hari berturut2 atau berterusan

   Oleh itu kami galakan belian sekotak ( dapat diskaun 20% lagi ) untuk kegunaan seisi keluarga
   ADMIN NUR ALHAFIZ

 • Norlaila says:

  Askm Ustaz/Ustazah,

  Saya sering mengalami sakit kepala,tengkuk, hati tidak tenteram, fikiran say sentiasa terganggu, solat saya sentiasa tidak bole khusuk,sentiasa di bayangi perkara yang tidak baik.bila saya solat je , saya teringat dan berkata benda yang tidak baik, kadang kadang semsa solat saya menganis untuk sentiasa mendapatkan kekusyukan dalam solat. bermimpi perkara yang buruk, selalu mimpi mandi tempat kotor dlm bekas lubang tandas. mimpi ular, mimpi orng sudah tiada,mimpi di kejar orng yg tidak di kenali.

  • nur-alhafiz says:

   Waalaikumusalam Tuan/Puan
    Marilah kita berikhtiar dengan cara Mandian kaedah Nur Al Hafiz iaitu
    1 BALDI AIR , tuangkan DEPURUT / BEDARA Nur AlHafiz ( ikut sukatan masing2 tapi jangan terlalu cair dan + 1/2 kilo ais batu
    Niat dan doa sebelum mandi
    Mandi lepas asar atau sebelum mghrib
    7 hari berturut2 atau berterusan

   Oleh itu kami galakan belian sekotak ( dapat diskaun 20% lagi ) untuk kegunaan seisi keluarga
   ADMIN NUR ALHAFIZ

 • Nurrul says:

  Assalammualaikum, saya nak tanya, saya ada masalah sering didatangi satu lembaga yang seperti budak setiap kali saya tidur. Tekadang seorang perempuan, atau seperti macam rupa. Saya alami dari saya sekolah hingga la sekarang. Saya cuma diganggu semasa tidur dan sering termimpi benda aneh. Saya da berubat dengan rawatan ustaz ustaz, disini, dan katanya pintasan atau hantu raya. Tapi saya kurang pasti, sebab makhluk tu kadang kadang datang usap tangan saya, dakap dan pernah nak bawa saya kesatu tempat, tapi saya lawan. Saya jenis kalau didatangi, tak berani nak buka mata, sebab saya yakin saya akan nampak rupa makhluk ni. Mereka ni pelbagai rupa dan mampu memperbodohkan saya tekadang. Tekadang situasi saya kena ganggu tu cuaca tak hujan, tapi mereka mampu buat saya rasa macam tengah hujan lebat. Tekadang masa kena ganggu tu mana ada orang dalam uma saya mengaji, tapi saya memang dengar ada orang mengaji. Kalau masa gangguan saya pernah beranikan diri buka mata, saya nampak makhluk pelik dan kemudian stiap kali dia datang sy tak berani sgt. Saya cuma diam dan dengar sambil baca ayat. Klau saya lawan sekalipun, mereka datang balik kecuali saya terpaksa biarkan phone buka surah ruqyah dan tidur lelap sementara.
  Ye, sangat berkesan surat kursi dan 3kul, saya baca dan tiup pada badan.. cuma bila saya lelap tlupa nak baca, ada ksempatan je bnda ni dtg. Saya tak tahu punca nya dari mana , sebab kturunan saya bukan pembela saka. Saya jadi runsing sampai bila akan didatangi sebab saya berusaha selalu pagar diri dan tak tinggal solat, tapi makhluk ni mula ganggu adik .. saya pernah didatangi perempuan berambut panjang, menagis di telinga saya, saya tak berani buka mata…saya pernah dipijak dibelakang badan oleh makhluk yg kakinya macam manusia, tekadang rasa kaki dicakar. Dan selalu mimpi ular bagai. Badan saya x boleh bergerak jika dia dtang dan mulut saya dikunci. Hati saya sahaj yang mampu baca ayat . Kemudian mereka hilang. Mereka sgat gerun dengan bacaan ayatul kursi ayat dua terakhir. Saya tak tahu kenapa, bila baca yang itu sahaja mereka akan hilang . Jadi saya tak la jadi penakut bila nak lawan sebab saya tahu kelemahan mereka. ..

  • nur-alhafiz says:

   Waalaikumusalam Tuan/Puan
    Marilah kita berikhtiar dengan cara Mandian kaedah Nur Al Hafiz iaitu
    1 BALDI AIR , tuangkan DEPURUT / BEDARA Nur AlHafiz ( ikut sukatan masing2 tapi jangan terlalu cair dan + 1/2 kilo ais batu
    Niat dan doa sebelum mandi
    Mandi lepas asar atau sebelum mghrib
    7 hari berturut2 atau berterusan

   Oleh itu kami galakan belian sekotak ( dapat diskaun 20% lagi ) untuk kegunaan seisi keluarga
   ADMIN NUR ALHAFIZ

 • aida says:

  Saya kadangkala kening kanan diatas bergerak & saya sentiasa teringat seorang lelaki menyebabkan tidak dapat fokus dalam kehidupan mahupun amal ibadat … adakah ia salah satu ganggu ataupun sihir

  • nur-alhafiz says:

   Waalaikumusalam Tuan/Puan
    Marilah kita berikhtiar dengan cara Mandian kaedah Nur Al Hafiz iaitu
    1 BALDI AIR , tuangkan DEPURUT / BEDARA Nur AlHafiz ( ikut sukatan masing2 tapi jangan terlalu cair dan + 1/2 kilo ais batu
    Niat dan doa sebelum mandi
    Mandi lepas asar atau sebelum mghrib
    7 hari berturut2 atau berterusan

   Oleh itu kami galakan belian sekotak ( dapat diskaun 20% lagi ) untuk kegunaan seisi keluarga
   ADMIN NUR ALHAFIZ

 • mohd johari says:

  assalamualaikum…sy apabila mahu tdo sy akn terasa seperti renjatan ekektrik kerap ia brlaku sbelum tdo..ditindih memang byk kali la…tk kira dimana sy tdo pasti ada gangguan…serta sy selalu menggigil ketika marah serta darah gemuruh..bagaimana sy hndak mngatasinya

  • nur-alhafiz says:

   Waalaikumusalam Tuan/Puan
    Marilah kita berikhtiar dengan cara Mandian kaedah Nur Al Hafiz iaitu
    1 BALDI AIR , tuangkan DEPURUT / BEDARA Nur AlHafiz ( ikut sukatan masing2 tapi jangan terlalu cair dan + 1/2 kilo ais batu
    Niat dan doa sebelum mandi
    Mandi lepas asar atau sebelum mghrib
    7 hari berturut2 atau berterusan

   Oleh itu kami galakan belian sekotak ( dapat diskaun 20% lagi ) untuk kegunaan seisi keluarga
   ADMIN NUR ALHAFIZ

Postkan komen anda disini

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Artikel Blog Terbaru

CAHAYA ATAS CAHAYA

Ditulis pada: 24 June 2015

Sesiapa yang nak merasai suasana di Ka’abah dan merindui SAYYIDUNA MUHAMMAD SAW, sila buka satu persatu link dibawah ini. Sangat menarik. 1. http://t.co/2nR7badBOR 2. http://t.co/O9YCtLVLOI 3. http://t.co/v9xlileXg3 4. http://t.co/oXrRxuqJXP 5. http://goo.gl/j2BSF0 Boleh digerakkan ke atas-bawah, kanan-kiri, zoom. Siapa mahu berada... Baca selengkapnya »

KAJIAN SAINTIFIK TENTANG MOLEKUL TERHADAP AIR DAN BACAAN AL QURAN

Ditulis pada: 5 May 2015

KAJIAN SAINTIFIK TENTANG MOLEKUL TERHADAP AIR DAN BACAAN AL QURAN Firman Allah Swt Dalam Surah Al Anbiya Ayat 30 Dan kami jadikan daripada air,tiap tiap yang hidup , mengapa mereka tidak mahu beriman ? Maha suci Allah yang telah mencipta... Baca selengkapnya »

TANDA TANDA RUMAH, DIRI ADA GANGGUAN & CARA PENDINDING DALAM ISLAM

Ditulis pada: 5 May 2015

Apakah Tanda Ada Gangguan ? Rasa Sesak Nafas Bermula Maghrib Sehingga Subuh Kusut Fikiran Sakit Dibahagian Belakang Mengigau Di Waktu Tidur Menjerit , Ketawa , Menangis Ketika Tidur Rasa Tertindih Dengan Benda Yang Berat Sering Mimpi Yg Menakutkan Dan Berulang... Baca selengkapnya »

KELEBIHAN PRODUK PENYEMBUR NUR AL HAFIZ

Ditulis pada: 5 May 2015

Apakah khasiat Penyembur Nur Al Hafiz kami ? Wangian aromaterapi yang terdapat dalam penyembur ini dan digabungkan dengan bacaan Al Quran serta ruqyah Mendapat tindak balas yang baik terhadap para pengguna antaranya.. DIRI , AHLI KELUARGA DAN KEDIAMAN Antaranya Terasa... Baca selengkapnya »

PEMBORONG , STOKIS DAN PENGEDAR DIPERLUKAN DI SELURUH MALAYSIA, SABAH SARAWAK, BRUNEI DAN SINGAPORE . PENGAMAL PERUBATAN ISLAM DAN TRADISIONAL JUGA DIPERLUKAN