KURMA AJWA SINGKIR SIHIR & RACUN DALAM BADAN ??

Cara Mudah Mengusir Gangguan Sihir, Racun Dalam Badan Agar Hilang Gelisah, Miang2 Di badan, Tidur Dengan Tenang & Keluarga Makin Sayang.

Jaminan dari sabdaan Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam

 “Sesiapa yang memakan 7 biji KURMA AJWA pada waktu PAGI tidak akan memberi mudarat sebarang RACUN mahupun SIHIR kepadanya pada hari tersebut” (HR Al-Bukhari)


KEISTIMEWAAN KURMA AJWA

  1. DISEBUT DALAM HADIS SEBAGAI KURMA SYURGA

Dari ribuan jenis kurma di dunia, hanya Kurma Ajwa sahaja yang disebut secara spesifik di dalam hadith:

Riwayat Abu Hurairah R.A bahawa Nabi SAW bersabda :

والعَجوةُ مِنَ الجَنَّةِ، وهي شِفاءٌ مِنَ السُّمِّ

Maksudnya : “Kurma Ajwah itu berasal daripada syurga, dan ia merupakan penawar daripada racun.” [HR Ahmad (8037), al-Tirmizi (2066) dan Ibnu Majah (3455). Ahmad Syakir menyatakan bahawa sanadnya sahih]

  1. KEENAKAN RASANYA

Ibnu Qayyim al-Jauziyyah menyebutkan bahawa Ajwah Madinah adalah merupakan kurma yang paling bermanfaat di Tanah Hijaz secara umumnya, bentuknya baik, isinya padat dan kuat, termasuk antara kurma yang paling lazat (sedap), lembut dan harum. [Lihat : al-Tibb al-Nabawi, hal. 258]

  1. BERMANFAAT SEBAGAI PENAWAR RACUN & SIHIR

Ibnu Hajar al-Asqalani menukilkan beberapa pendapat ulama mengenai hal ini. Antaranya daripada al-Khattabi yang menyatakan bahawa :

كَوْنُ الْعَجْوَةِ تَنْفَعُ مِنَ السُّمِّ وَالسِّحْرِ إِنَّمَا هُوَ بِبَرَكَةِ دَعْوَةِ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ لِتَمْرِ الْمَدِينَة لَا لخاصية فِي التَّمْر

Maksudnya : “Kurma Ajwah bermanfaat bagi mengubati racun dan sihir disebabkan oleh keberkatan doa Nabi SAW kepada kurma Madinah, dan bukan kerana khasiat kurma itu sendiri.”

  1. KAYA DENGAN NUTRIEN

Selenium, agen antioksida dan flavonoid bagi menguatkan imunisasi badan dan pencegahan penyakit di dalam jumlah berkadaran.

  1. KHASIAT KEPADA IBU MENGANDUNG & IBU MENYUSU

Sebagai makanan penambah tenaga, membantu meningkatkan susu badan dan meningkatkan ketahanan badan.

  1. MELANCARKAN PENGHADAMAN

Kandungan serat semulajadi amat bagus untuk melancarkan sistem pencernaan.

 

TEKAN DISINI : https://osini.co/khidmatmakkah

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *